BLOG

O dobrim djelima

Iako je naša građanska i ljudska obveza da svakoga dana u godini pokušamo pomoći onima koji su u potrebi, nekako smo u pretpraznično vrijeme posebno osjetljivi. Na djecu, bolesne, na one koji imaju manje od nas.

 

Oduvijek sam iznimno cijenila ljude koji, često i ispred svojih potreba, stavljaju potrebe drugih. Živimo u vremenima kada čovjek čovjeku više nego ikada treba biti prijatelj. Ljubiti bližnjeg svog i nikada ne zaboraviti da uvijek postoji netko kome je naše malo – ogromno.

 

Tijekom cijele godine vidimo i čujemo apele za pomoć, no teško je na svaki odgovoriti. Obično se odazivamo na one koji su u našoj neposrednoj blizini što je, dakako, hvale vrijedno. Svaka je pomoć, pa i ona najmanja, uvijek dobrodošla. No, što možemo napraviti i pored toga?

 

Danas sam vam željela pisati o tome kako nas doba koje dolazi – doba ljubavi, obitelji i darivanja – može pokrenuti da malo bolje pogledamo oko sebe. Tko su oni kojima je naša pomoć nužna? Prilika da budemo dobri jedni drugima je mnogo.

 

Kako ćete ove godine čestitati dragim ljudima blagdane koji dolaze? Čestitkama na društvenim mrežama? Elektroničkom poštom? Imam za vas drugačiji prijedlog! U svakom gradu, s kraja na kraj regiona, danas možete, recimo, kupiti Božićne i novogodišnje čestitke čijom kupovinom direktno donirate novac ustanovama ili udrugama koje potpomažu one u potrebi. Zašto, umjesto bezličnosti interneta, ove godine ne biste kupili baš te čestitke i poslali ih, kao što smo radili nekad? Tako ćete, odjednom, napraviti dvije sjajne stvari: sigurna sam da će rukom pisana čestitka razveseliti baš svakoga – male i velike, a vi ćete donirati novac za plemenitu stvar. Nije li to, nama samima, ipak najljepši poklon? Dobro je biti dobar!

 

Moje su čestitke već na stolu i čekaju da ih ispišemo najtoplijim željama za one do kojih nam je stalo. I cijela se moja obitelj raduje tome!

 

Do slijedećeg pisanja, drage moje, stojte mi dobro!