BLOG

O novogodišnjim rezolucijama

Za svoga sam života donijela barem tisuću novogodišnjih odluka i barem jednako toliko i prekršila. Tko među vama ima isto iskustvo, da vidimo? Ma da, znala sam da nas je puno...

 

Priznajem, pred kraj godine volim razmišljati o tome što bih mogla promijeniti, dakako na bolje, u narednoj godini. I svaki put mislim – e to je baš TA godina kada ću smršaviti, prestati se nervirati, više pažnje posvećivati sebi ali i ljudima oko mene, uštedjeti... No, želje su jedno, a stvarnost nešto posve drugo.

 

Svi znamo da je za svaki novi početak potrebna čelična volja. Sve dok znate što želite i što su vaši ciljevi, odluka da to i započnete nikako ne mora biti vezana za kalendar: za neki ponedjeljak ili 1. siječnja ili bilo koji prvi dan u mjesecu. Promjene, one koje želite, mogu početi onoga trenutka kada odlučite da želite tu promjenu.

Zašto ne biste već danas stavile traperice, koje su vam nekim “čudom” zadnjih mjeseci postale male, na vidljivo mjesto i koje će vas podsjećati da je vrijeme za zdraviju hranu i više vježbe? Zašto biste čekale do idućeg ponedjeljka, ako već danas možete pozvati najbolju prijateljicu na večeru i reći joj koliko vam znači? Čemu čekati do prvoga dana naredne godine, kad već sada možete napraviti štednu kasicu i u nju ubacivati novce koje biste potrošile na kojekave tričarije koje vam ne trebaju, a odlučile ste da štedite za, recimo, godišnji odmor?

 

Odluke koje će vam poboljšati raspoloženje i zdravlje ne trebaju čekati – ni početak tjedna, niti početak godine. Sve što trebate napraviti je lupiti šakom od stol i reći: “E sada ću to napraviti!”. Za razliku od novogodišnjih odluka koje ili nikada ili malo kada budu realizirane, odluke koje donosite čvrstom voljom su te koje uspijevaju.

Ja vam, pak, želim svu sreću u sprovođenju svih odluka koje ste upravo sada donijele i u onim koje ćete tek donijeti!

 

Do slijedećeg pisanja, drage moje, stojte mi dobro.