BLOG

O POSLU

Kada prebaciš četrdesetu, neki se odgovori na životna pitanja divno poslože.

 

Konačno je iza nas period kada smo bezglavo trčale za karijerama, nastojale biti super-žene i sve obavljati na vrijeme i balansirati između fantastično pospremljene kuće, divne i uredne dječice čije smo zadaće pomno pregledale, nasmijanog supruga sa uvijek svježe ispeglanom košuljom, ukusnog ručka i savršeno odrađenog posla.

 

Do ovih smo godina nekako posložile prioritete. 

 

Ako je osvanula sunčana subota, svijet – vjerujte mi na riječ – neće propasti niti stati zato što jutro niste provele čisteći kuću i perući prozore, nego na kafi sa prijateljicom. Niti će najljubljenijim ukućanima pasti kruna sa glave ako nekog četvrtka poslijepodne sami skuhaju ručak ili sami ispeglaju majice. Baš naprotiv: svijet će biti puno bolje mjesto, vaša prijateljica sretna što vas je vidjela, djeca spremnija za osamostaljivanje, a majice... Pa, kome se ne sviđa da je majica maaaaalo nagrišpana, neka je i ne gleda. Je li tako? Tako je!

 

E sad, posao. Onaj pravi, za novce. Naravno da ćete dati sve od sebe da se posao koji treba biti obavljen odradi kako i treba: da bude na vrijeme i pošteno. No, u svakom slučaju imajte na umu da ništa na ovom svijetu nije vrijedno sekiracije. Da svi imamo bolje i lošije dane, one kada imamo inspiraciju, ali i one kada nas ni pet jutarnjih kava neće probuditi. Kritika koja vam je upućena ne mora nužno biti osobno shvaćena, može (i najčešće jeste) samo biti prilika da neke stvari promijenite ili poboljšate. Nikako ne razlog za brigu ili, ne daj Bože, cjelodnevno nerviranje. Ili čak višednevno (a puno je takvih slučajeva). Kad god se uhvatite da ste nasekirane, sjetite se da će vaše nerviranje oko nekog problema na njegovo rješavanje utjecati kao što bi na njega utjecalo i to da žvaćete žvakaću gumu. Dakle – nikoliko. Nastojte dati sve od sebe da se posao dobro obavi i budite skoncentrirane na ono što radite, ali nikada i nikako nemojte ugroziti vlastito zdravlje zato što stvari ne idu onako kako ste vi ili neko u vašoj blizini zamislili. Uvijek postoji druga šansa, za većinu stvari.

 

Četrdesete su, velim vam odlične. Zato jer konačno znamo kako se – opustiti.

 

 

Do slijedećeg pisanja, drage moje, stojte mi dobro i - opušteno!