BLOG

O rođendanima

Ovih sam dana proslavila rođendan. Koji – nije ni važno, mogu samo reći da bi se od mojih godina najmanje tri punoljetstva dala napuniti. Bitno je da je bio najbolji do sada.

 

Bez ikakve namjere da upadnem u stereotipe, drage i dobre moje, danas bih vam – još uvijek u slavljeničkom raspoloženju, željela pričati o divnim, zrelim godinama.

 

Sa dvadeset smo lijepe, gravitacija još niti ne pokazuje da bi mogla biti zločesta prema našim tijelima, svijet je ružičast, ljudi su dobri i svako nam, kako kaže jedna pjesma, odijelo dobro stoji. No, u dvadesetim smo najnesigurnije i još ne znamo da nikada nećemo biti ni mlađe ni ljepše i da koji kilogramčić gore ili dolje ama baš ništa ne znači. Brige preuveličavamo, sreće nam se podrazumjevaju.

 

U tridesetim smo već naučile da se malo više volimo, ali nemamo vremena razmišljati o tome: naime, gradimo karijere, podižemo obitelji, svijamo gnijezda, dižemo i vraćamo kredite, želimo više-brže-bolje i rijetko kada se sjetimo da zastanemo i uživamo u onome što stvaramo. Gravitacija je i dalje na našoj strani.

 

Četrdesete su, vjerujte mi na riječ, divne! Sve što smo propustile u dvadesetim i na šta smo zaboravljale u tridesetim – u četrdesetim ne propuštamo, niti zaboravljamo. Spretne smo, znamo što želimo, a što pak nikako ne bismo. U naponu smo stvaralačke energije, ali dobro znamo kako od posla napraviti zadovoljstvo, a bome i obratno – kako vlastite radosti pretvoriti u dobre poslove. Znamo tko su nam prijatelji, na neprijatelje smo se prestale obazirati. Gravitacija počinje da djeluje, ali nas prosto za to nije ni briga!

 

Pedesete su još bolje! Konačno smo naučile kako da se volimo, prihvaćamo i kako da sebi ugodimo. Ne zamaramo se nebitnim, bitnome posvećujemo dovoljno pažnje da nam ostane bitno. Prikupile smo dovoljno životnog iskustva da znamo odgovore na mnoga pitanja, pa čak i da je učinak gravitacije na naša tijela potpuno nevažan, jer nikada nismo bile ni ljepše ni samovjerenije.

 

O šezdesetim mogu samo pretpostaviti da su još bolje, jer smo i mi s godinama sve bolje, sretnije, pametnije i zadovoljnije, i tako redom.

 

Ja vam, drage moje, od srca želim da sve svoje godine i rođendane provedete zdrave, sretne, zadovoljne i nasmijane. Za sve ostalo ćemo lako.

 

Do slijedećeg pisanja, stojte mi dobro.