BLOG

O tmurnim danima

Proljeće nas ove godine i nije baš poslužilo, na žalost... Kiša pada danima, ne popušta ni onda kada se nadamo da hoće – vikendima.

 

Dakle, kako razvedriti kišni dan? Jednostavno! J Kako sam sklona vjerovati da u svemu oko nas postoji i nešto dobroga, ovakve vremenske prilike gledam kao idealnu priliku da se posvetim stvarima koje volim, poput čitanja, gledanja filmova, serija, organizacije „kućnih“ druženja. Ovo posljednje mi je, moram reći, najdraže! I tako, dan po dan, valjda smo sve bliži onom pravom, sunčanom proljeću. Ako ne možemo promijeniti vrijeme, zacijelo možemo utjecati na to da ne dopustimo da nam tmurno vrijeme „natmuri“ raspoloženje.

 

Sigurna sam da ćete se složiti sa mnom kada kažem da je sa svime u životu baš kao i sa kišnim danima. Toliko je stvari koje bismo najradije nekim čarobnim štapićem promijenili, no ne ide to baš tako. Na žalost. Ali – na sreću – ljepota življenja je u tome što možemo mijenjati sebe, kad god to poželimo i bez pomoći čarobnog štapića. Dovoljno je samo da to poželimo.

 

Danas sam vam željela reći samo to da se ne nervirate zbog kiše i oblaka. Odaberite dobru knjigu, nađite odličan film i pogledajte ga s obitelji. Pripremite grickalice ili večericu i pozovite prijatelje na druženje uz društvenu igru. Ugasite kišu i upalite sunce! Za vikend otputujte k rodbini ili prijateljima, ili ih pozovite u goste. Navucite gumene čizme i obucite kabanicu: nećete vjerovati koliko priroda može i zna mirisati nakon kiše. Svaki dan, od samoga jutra, započnite muzikom. Svakoga jutra okrenite još jedan list u kalendaru i pomislite kako je ovo nov-novcat dan i biti će, bez sumnje, sjajan! Zato jer ste vi tako odlučile!

 

Do slijedećeg pisanja, dobre i drage moje, stojte mi dobro i odlično raspoložene!