BLOG

O Valentinovu i ljubavi

Drage moje,

 

Ako ćemo iskreno, a rekle smo već da ćemo ovdje samo iskreno i nikako drugačije, moram vam priznati da nisam neka velika poklonica dana kao što su Valentinovo ili Dan žena. Ne zato što ne mislim da ih ne treba biti, daleko od toga, nego stoga što čvrsto vjerujem da je svaki dan od njih 365 dan za ljubav i dan za ženu.   

 

Naravno da mi gode male pažnje i u ove dane. Buket cvijeća od supruga, rukom pisane čestitke mojih sinova, Didin zagrljaj i Milanov sendvič (Milan naime misli da je hrana najveći izraz ljubavi), sve je to krasno i divno, ali ipak mislim da ljubav trebamo slaviti svakoga dana. Ljubav prema najbližim, ljubav prema prijateljima, ali i ljubav prema samoj sebi. Uzmite ponekad vrijeme samo za sebe: odaberite dan koji je vaše osobno Valentinovo. Pročitajte knjigu koja već dugo stoji neotvorena na noćnom ormariću. Posjetite frizera i kozmetičarku. Ili kupite one cipele na koje ste još odavno bacile oko. Jednom se živi, pa što se onda ne bi živjelo u odličnim cipelama sa, recimo, visokim potpeticama! O cipelama ćemo, slutim, počesto pričati.

 

Također, nema ništa loše u tome da povremeno, a ne samo u dane koji su u kalendaru označeni blagdanskim bojama, uzmete telefon i nazovete one do kojih vam je uistinu stalo. Ako ste makar jednom, eto samo jedan jedini put, pomislile da oni koje volite i ZNAJU da ih volite, grdno ste se prevarile.

 

Ili još bolje, lijepo ih posjetite. Posjetite i podsjetite da vam je stalo do njih.

 

Ja vam, kako već znate, radim u obiteljskom savjetovalištvu. Koječega sam se naslušala ovih godina, ali mogu vam reći jedno: najčešće je odgovor na sva pitanja – ljubav! Ona liječi i popravlja stvari, važnija je od čiste kuće ili visine plaće. Od nje se ne može živjeti, jasno kao dan, ali je važno živjeti za nju.

 

I zato, drage moje, čak i ako nije Valentinovo naučite da ujutro, čim oči otvorite, volite. Sebe i one oko sebe, ne zaboravljajući ni one potrebite. Vjerujte mi na riječ, primijetit ćete vrlo brzo kako su boje jasnije, zrak čistiji, a vi sretnije. Tko još ima vremena da ga potroši na stvari koje nas ne raduju?!

 

Do slijedećeg druženja, budite mi lijepe, sretne i - voljene!