BLOG

O zimama

Siječanj je, kažu, najdulji mjesec. Sve se nadvilo baš na prvi mjesec: računi prosinačke bezbrižnosti su stigli na naplatu, minusi na računima i u temperaturama u punom su zamahu. Na pola smo puta između dva ljeta: prošlog se jedva sjećamo, a slijedeće nismo kadri niti zamisliti. 

 

I što sa sobom i svijetom u te dane?

 

Ako do sada niste, pravo je vrijeme da realizirate novogodišnje odluke. Ne baš sve – budimo realni i ostavimo nešto i za narednu godinu – ali svakako one koje se odnose na više vremena provedenog u krugu obitelji, na laganiju prehranu i tjelovježbu. Ovo će nam zacijelo pomoći da siječanj ne bude baš toliko dug.

 

Nadalje, knjige. Niti jedan mjesec u godini nam ne dopušta da se posve posvetimo čitanju. Veljača je prekratka, proljeće koristimo da dišemo punim plućima, ljeta kratimo večernjim šetnjama, a jesen smo rezervirale za pripremanje slasne zimnice. Stoga, smjesta sa police uzmite onu knjigu koja već mjesecima stoji i čeka da bude pročitana. 

 

Potom, filmovi. U ovo vrijeme obično ne možem izbjeći sve godišnje recenzije i predviđanja tko će ove godine dobiti Oscara. Nemojte ih preskakati: pročitajte sažetke i izaberite one koji će vas razveseliti. A onda priredite filmsku večer, bilo sami ili u krugu obitelji, i pogledajte one vrijedne vaše pažnje. 

 

Kazališna je sezona također u punom zamahu. Iskoristite ju!

 

Ako ste dovoljno sretni da živite nadomak neke planine, eto prilike da ugodno spojite s korisnim. Šetnja šumom, planinarenje ili skijanje su privilegija rijetkih, nemojte to zaboraviti. 

 

Čak i nadoknađivanje sna je posve dopušteno u siječnju. Ako vam kronično fali odmora, neka baš ovaj mjesec bude onaj u kojem ćete nadoknaditi sva propuštena spavanja. 

 

Dan po dan, tjedan po tjedan – ako sve ove savjete iskoristite, ni okrenuti se nećete prije no siječnju vidite leđa!

 

Do slijedećek pisanja, dobre i drage moje, stojte mi dobro!